Rudolph van Veen
Wil jij Rudolph van Veen boeken voor op jouw evenement, wellicht als spreker, dagvoorzitter, voor een workshop, masterclass, product presentatie informeer naar de mogelijkheden.
Hoe het ooit begon..
Rudolph van Veen wist als kleine jongen al dat hij kok wilde worden. In 1985 studeert hij als beste leerling af aan de Culinaire School van Breda en vanaf dat moment was hij vastbesloten om Meesterkok te worden. Hij werkte o.a. in Zwitserland, bij Meesterkok Cas Spijkers en specialiseerde zich in patisserie bij Huize van Wely. Op zijn 27e behaalt hij de titel SHV Meesterkok, de hoogst haalbare graad die een kok in Nederland kan behalen.
Kookwedstrijden
Al vanaf zijn schooltijd waren nationale en internationale kookwedstrijden een uitdaging voor Rudolph, om anderen en zichzelf te overtreffen. Zo won hij in Nederland 4 keer een 1e prijs tijdens de Zilveren Koksmuts wedstrijden en behaalde tal van medailles als lid van het Nederlandse koksteam in Frankfurt, Sydney, Londen en Singapore.
In 1999 richt hij samen met 4 collega patissiers het Nederlands Patisserie Team op ter promotie van de bakkerijbranche zowel nationaal als internationaal. Vanaf 2000 neemt Rudolph regelmatig zitting in de jury van de tweejaarlijkse World Pastry Team Championships in de USA. Daarnaast kookt hij regelmatig op internationale foodevents.
Life & Cooking
Rudolph kookt inmiddels alweer jaren op televisie. Vanaf 2000 tot 2005 kookte hij wekelijks in het programma Life & Cooking, waarin hij een waardevolle aanvulling blijkt op het presentatieduo Carlo Boszhard & Irene Moors. In deze periode publiceert hij ook zijn eerste kookboek Rudolph’s Kookboek – Lekker Snel, waarvan er meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht.
Taste of Life
Rudolph groeit uit tot één van de bekendste televisiekoks van Nederland, met name door de programma’s The Taste of Life waarin hij een culinaire ontdekkingsreis over de hele wereld maakt en The Taste of Life Basics waarin hij kookt en uitleg geeft over de beste producten van ons land.
Van 2009 tot 2012 keert Rudolph terug bij Carlo & Irene in het zondagmiddag programma Life 4 You.
Meesterkok en Meesterpatissier
In mei 2010 neemt hij deel aan het allereerste Nederlandse tweedaagse examen voor de titel Meesterpatissier, welke hij glansrijk heeft behaald. Rudolph is hiermee op dit moment de eerste die de titel Meesterkok en Meesterpatissier op zijn naam heeft staan.
In 2011 heeft Rudolph het project Bus Stop Bakery gelanceerd. Voor dit project werd een oude schoolbus omgebouwd tot een rijdende bakkerij welke langs diverse routes creatieve cupcakes verkocht.
Na afsluiting van het project werd Bus Stop Bakery bekroond met de prijs “Best Student Company Nederland 2011”.
24Kitchen
In 2011 werd Rudolph het gezicht van 24Kitchen, een uniek crossmediaal platform op het gebied van food (www.24kitchen.nl)
Voor 24Kitchen heeft Rudolph verschillende programma’s gepresenteerd. In De Makkelijke Maaltijd neemt hij de kijker bij de hand door betaalbare en toegankelijke recepten te bereiden voor de doordeweekse dag. Zijn patissiers-hart kan hij ophalen in Rudolph’s Bakery, waarin de Meesterpatissier zijn kennis en passie voor zoete en hartige recepten deelt. Ook is Rudolph te zien in de The Taste of Life Travel en The Taste of Life Basics.
Foodexpert
Rudolph’s expertise op kook- en bakgebied is ook RTL Boulevard niet ontgaan. Sinds 2014 wordt Rudolph regelmatig gevraagd om als foodexpert op de actualiteiten in te haken.
In 2015 is Rudolph te zien als hoofdjurylid in het SBS programma “Over smaak valt te twisten” waarin kookclubs het onder leiding van Irene Moors tegen elkaar opnemen.
Rudolph van Veen is de enige Nederlander met zowel de titel Meesterkok als Meesterpatissier. 18 jaar geleden begon zijn televisie carrière bij Life & Cooking waardoor hij bekendheid kreeg bij het grote publiek. Sindsdien is hij regelmatig te zien in verschillende programma’s. In 2011 stond hij mee aan de basis van de foodzender 24Kitchen waarvoor hij o.a. het eerste Nederlandse bakprogramma ‘Rudolph’s Bakery’ maakte. (ruim 500 afleveringen)
Vanaf de lancering, in december 2017, is Rudolph betrokken bij het online gezondheidsplatform FoodFirst Network. Hij verzorgt hiervoor de video’s van voornamelijk gezonde recepten en gezondere bakrecepten.
Rudolph van Veen is een all round culinaire persoonlijkheid waarvan het plezier in zijn vak er vanaf spat!
Hij is een enthousiast verteller, spontaan en weet zijn culinaire kennis heel toegankelijk te maken voor een breed publiek
Rudolph van Veen is op evenementen en bedrijfsfeesten te boeken voor:
- Kook of bak workshops
- Kookdemontraties
- Kookmasterclasses
- MC of dagvoorzitter culinaire evenementen
- Motivational speaker
Een product koppeling met Rudolph van Veen is ook mogelijk:
- Reclamecampagnes
- TV/radio commercials
- Ambassadeur van uw product
- Receptenfilmpjes