René Pluijm
Wil je René Pluijm boeken? Neem dan vrijblijvend contact op met Boekingsbureau de V.I.P. Fabriek
René noemt zichzelf graag ‘de gelukkigste op Aarde’. “Dat wil niet zeggen dat ik nooit jank, want iedereen krijgt zijn/haar rugzakje met narigheid mee. Maar de hoeveelheid liefde, gezondheid, mogelijkheden & inzichten die mij zijn toebedeeld verbazen me en maken mijn bewustzijn glashelder. En dan mag ik ook nog precies doen wat ik het liefst doe: reizen, koken, eten, delen, inspireren.”
Naast moeder aan het fornuis
“Als achtjarig jongetje stond ik al naast mijn moeder aan het fornuis. Zij bracht mij de liefde voor koken en eten bij, letterlijk met de paplepel.” Op jonge leeftijd ging het vlammetje bij René branden, wat de basis was voor zijn latere professionele pad in de gastvrijheidswereld waarbinnen hij alle facetten in de praktijk doorstoomde: spoelkeuken, pannenkoekenbakker, kok, gastheer, manager, directie, eigenaar, consultant & trainer. “Dank je Ma!”
Eetgewoonteverbeteraar
René is een enthousiaste vertegenwoordiger van natuurlijk eten en van de mensen die het produceren en bereiden. Toch zit er een serieuze ondertoon (visie) achter alle plezier die hij uitstraalt. Hij verbaast zich over het feit dat wij, ondanks al onze wetenschap, kennis en rijkdom, het voor elkaar krijgen eetgedrag te ontwikkelen dat ons structureel ongezonder maakt, met obesitas als snelst groeiend ziektebeeld.
De term ‘eetgewoonteverbeteraar’ wordt hem toebedeeld omdat hij zijn ongebreidelde energie inzet om mensen te inspireren na te denken over wat zij in hun lichaam stoppen. ‘Serious Pleasure’ vat zijn werkzaamheden aardig samen.
Bewustzijn
De drang om te reizen is een levenslange prikkel in René’s leven. Natuur, kunst & cultuur, mens, oorsprong, architectuur, poëzie, sport. “De caleidoscoop van leven, de eindeloze evolutie, bewustzijn: het zal me altijd blijven boeien. Ik probeer altijd achter die horizon te kijken; daarin daagt het leven mij uit.
Zo heb ik jaren door het Caraibisch gebied en Latijns Amerika rondgezworven om uiteindelijk neer te strijken op het eiland ‘Roatan’ (Honduras), daar divemaster te worden en samen met een partner een restaurant te starten. Totdat ik werd weggeblazen door de orkaan ‘Mitch’ (1998), waarin overigens wel mijn dochter is geboren!”
René Pluijm Boeken?
René zet graag zijn ongebreidelde enthousiasme in voor vele doeleinden, maar altijd met de focus op de kern van de zaak. Of het nu gaat om een presentatie, dagvoorzitterschap, een gastgerichtheidstraining of een culinaire reis: centraal staat altijd de aandacht. Aandacht voor het onderwerp van jouw keuze.
Lezingen en Presentaties
René geeft verschillende lezingen over zijn visie op eten, ons eetgedrag en de wereld van nu. “Mijn doel is inspireren. Ik probeer mensen te bewegen om anders te denken. Op entertainende wijze probeer ik een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. En elke lezing is anders. Altijd toegepast op de wens, behoefte en leefwereld van de klant.”
Dagvoorzitterschap
Discussie of panel? Dan heb je iemand nodig die dit leidt. René is te boeken als dagvoorzitter voor verschillende doeleinden. “Ik praat avonden aan elkaar, leid discussies of kondig mensen aan. Zo ben ik onlangs aangeschoven bij de presentatie van het nieuwe duurzaamheidsbeleid van de Rabobank.”
Kookdemo’s
Koken en alles wat daarbij hoort zit in het DNA van René. Zijn aanstekelijk enthousiasme zal een bijdrage leveren aan ieder event. Of het nou gaat om een beurs of zakelijk event: alles is bespreekbaar. De specifieke invulling wordt in overleg op maat gemaakt.
Gastgerichtsheidstraining
“Mensen kennen mij vooral als kok, maar ik heb 25 jaar in de gastvrijheidsindustrie gewerkt, van afwas tot directie. Gastvrijheid is niet beperkt tot horeca: je vindt het in alle geledingen van onze samenleving en we worden er dagelijks mee geconfronteerd.
Daarom vind ik het zo belangrijk om mensen bewust te maken van de essentie van gastgerichtheid. In een bijeenkomst van 2.5 uur, meestal in combinatie met koken/eten, vertel ik over mijn ervaringen, dat gastgerichtheid verder gaat dan ‘heeft ‘t gesmaakt?’, leer servicegerichte salestechnieken en zorg dat teams versterken. De training is toepasbaar in vele branchegebieden.”
Cultureel en Culinaire reizen
In het tv programma ‘Pluijms Eetbare Wereld’ gaat Rene op jacht naar culinaire voedselschatten en culturele hoogstanden. Het is wat Rene het liefst doet. Lijkt het jou (en jouw vrienden/medewerkers) interessant en vermakelijk om dit eens ‘live’ mee te maken?
René neemt je mee naar de bron, bijvoorbeeld op Sicilië, waar hij je ‘overdondert’ met de imposante vismarkt in Catania, de chocolade uit Modica, beroemde klassieke gerechten als ‘Caponata’, de bijzondere architectuur en de geschiedenis. Kortom: teveel om op te noemen. En natuurlijk zijn er kookdemo’s van lokale ‘mama’s’ en Rene himself. Een culinaire & culturele caleidoscoop!